Samstag, 4. März 2017
Viscosity vs. Velocity
diegolego, 12:30h
Von Ole erhielt ich gestern abend eine Kurznachricht, daß er gebloggt habe: Aufrechte Demokratie. Wie gewohnt, wohl formuliert und gut ausgearbeitet.
Unterdessen macht Karl Toffel Fortschritte mit seiner Ökosphäre.
Das bringt mich natürlich in Zugzwang. Deshalb habe ich als erstes den Biomüll runtergracht. Außerdem will ich Kartoffelsuppe kochen. Ich habe nämlich aus Versehen zuviele im Haus.
Nachtrag: Ole hat es wieder getan. Allerdings ist meinem Verständnis zufolge das Gewürz "Curry" eine Erfindung des Westens:
"Curry powder and the contemporary English use of the word "curry" are Western inventions and do not reflect any specific South Asian food, though a similar mixture of spices used in north South Asia is called garam masala. The word "curry" is derived from the Tamil word kari meaning "sauce, relish for rice". However, use of curry-like mixtures was prevalent in South Asia long before the arrival of Europeans in India. In fact, almost 4000 years prior, spice blends with key ingredients of ginger, garlic, and turmeric were used in the Indus Valley Civilization. The chili pepper, a ubiquitous ingredient in curry today, was brought to South Asia from the Americas through the Columbian Exchange in the 16th century." (wikipedia)
Nachtrag2 (5.3.2017): Oles Antwort
Unterdessen macht Karl Toffel Fortschritte mit seiner Ökosphäre.
Das bringt mich natürlich in Zugzwang. Deshalb habe ich als erstes den Biomüll runtergracht. Außerdem will ich Kartoffelsuppe kochen. Ich habe nämlich aus Versehen zuviele im Haus.
Nachtrag: Ole hat es wieder getan. Allerdings ist meinem Verständnis zufolge das Gewürz "Curry" eine Erfindung des Westens:
"Curry powder and the contemporary English use of the word "curry" are Western inventions and do not reflect any specific South Asian food, though a similar mixture of spices used in north South Asia is called garam masala. The word "curry" is derived from the Tamil word kari meaning "sauce, relish for rice". However, use of curry-like mixtures was prevalent in South Asia long before the arrival of Europeans in India. In fact, almost 4000 years prior, spice blends with key ingredients of ginger, garlic, and turmeric were used in the Indus Valley Civilization. The chili pepper, a ubiquitous ingredient in curry today, was brought to South Asia from the Americas through the Columbian Exchange in the 16th century." (wikipedia)
Nachtrag2 (5.3.2017): Oles Antwort